Presentaties en proeverijen

Om helemaal in de sfeer van de eilanden te komen houden we diverse presentaties en proeverijen. Daarnaast is er ook een DOE-kaart.

Deze DOE-kaart krijg je uitgereikt bij binnenkomst en kan je helpen om diverse interessante en leuke dingen over de eilanden te leren kennen. Wel handig als je een pen of potlood bij je hebt.

 

Proeverijen

Tijdens de beurs kun je kennis maken met producten van de eilanden. Ken je bijvoorbeeld de Mirto, Pane Carasau of de Clementine Confiture?

Ook zijn er heerlijke wijnen te proeven! Corsicaanse, Sardijnse en Siciliaanse wijnen zijn in ieder geval vertegenwoordigd. Er is een aparte kraam voor Sardijnse producten en een aparte kraam voor Corsicaanse. Ook zijn er bij diverse exposanten Siciliaanse producten te koop.

Voor de muzikale omlijsting zal harmonicaspeler Eduard Bekker zorgen. Naast Italiaanse liedjes zal hij hij ook het Dio Vi Salvi Regina laten horen, beter bekend als het Corsicaanse volkslied.

 

Boeken, gidsen & Kaarten

Er is een boekenstand waar je reisboeken kunt inzien en kopen (zie in rechterkolom welke boeken). Ook zijn er boeken die zich op de eilanden afspelen. In veel van die boeken is het mogelijk om "in het verhaal te lopen en te kijken". Leuk om te lezen als je er dus bent!

Verder hebben we ook diverse soorten kaarten. toeristische kaarten, campingkaarten, maar ook de Michelinkaarten van Corsica, Sardinië en Sicilië.

De stand wordt oa bemensd door auteurs en uitgevers. Enkele auteurs zullen ook signeren en een toelichting geven op het boek:

  • Toscane Zuid en Etna. Renée de Haan signeert na haar presentatie op zaterdag en mogelijk ook zondag.
  • Het Corsica Virus. Cinthia signeert op zaterdag vaan 14.00 – 16.00 uur.
  • Beleef Corsica: Wilbert Geers signeert op beide dagen tussen zijn presentaties door. In de stand van Corsica&Sardinie-info is Priscilla aanwezig dieook een toelichting kan geven.
  • Van Uitgeverij Bagage is Gezina Derks op zaterdag aanwezig die je een toelichting kan geven op 2 thrillers die op de eilanden Sardinië en Sicilië afspelen.

 

Presentaties

Er zijn 2 zalen waar de presentaties worden gehouden. Elk heel uur start er een presentatie van drie kwartier.  Ervaren experts geven lezingen met behulp van prachtige foto’s.

2 presentaties starten al VOOR dat de beursvloer met exposanten open gaat. Zijn deze presentaties vol of je bent te vroeg, dan moet je dus nog even ‘een kopje koffie gaan drinken’ voordat de beursvloer om 10.30 uur open gaat.

Om 9.45 uur gaan de presentatieruimtes open. De eerste presentaties starten stipt om 10.00 uur!

Dit is het schema voor beide dagen:

Tijdstip aanvang

Zaal achteraan links

Zaal achteraan rechts

10.00

Timbert Kriek:
Werelderfgoed op Sicilie & Sardinie

Wilbert Geers:
4 heerlijke eilanden

11.00

Renée De Haan
Elba

Marcel Stapel:
Tour de Corsica

12.00

Samuele Pitzalis:
Ongewoon Sardinië

Segrun Monsma:
Genieten op en van Sicilië

13.00

Martijn:
Leven tussen de Sicilianen

Wilbert Geers:
4 heerlijke eilanden

14.00

Timbert Kriek:
Werelderfgoed op Sicilie & Sardinie

Marcel Stapel:
Tour de Corsica

15.00

Maayke Postma:
Ervaringen op machtig mooi Elba

Wilbert Geers:
4 heerlijke eilanden

16.00

 

 

 

De presentatoren zijn (onder voorbehoud):

Onderwerp: Werelderfgoed op Sicilië en Sardinië
Inhoud: We nemen u in woord en beeld mee langs een aantal bijzondere plekken op Sicilië en Sardinië die onderdeel uitmaken van het Werelderfgoed of op de nominatie lijst staan van de UNESCO. Op Sicilië varieert dat van de meer bekende Griekse oudheden naar de minder bekende plekken als het Phoenicisch-Punische stadje Motya. Op Sardinië staat het nuraghe complex van Barumini op de lijst als vertegenwoordiger van een minder bekende prehistorische periode waarin duizenden stenen torens werden gebouwd. Er wordt ook stilgestaan bij een aantal bijzondere natuur gebieden van Sardinië die op de nominatie lijst gezet zijn. 

  • Marcel Stapel: Amateurfotograaf en liefhebber van Corsica en Corsicaanse muziek

Onderwerp: Tour de Corsica
Inhoud: Een rondgang over het eiland aan de hand van prachtige foto's. Hij neemt je mee over het hele eiland, van een mooie waterval naar een oogstrelende rotspartij, van een oude brug tot een stilleven. Na de lezing weet je een ding zeker: met een weekje of 14 dagen vakantie red je het niet om het hele eiland te zien.

  • Wilbert Geers: auteur Beleef Corsica, organisator van dit evenement, webmaster diverse websites over de eilanden.

Onderwerp: 4 heerlijke eilanden
Inhoud: Wat maakt de eilanden verschillend en wat zijn de overeenkomsten, alsmede veel doe-het-zelf praktische reis-info, hoe kom je er, wat voor soort accommodateis zijn er zoal, hoe zijn de wegen, verkeer en weer. We nemen je mee naar alle vier de eilanden en laten aan de hand van overeenkomsten en verschillende diverse toeristische trekpleisters zien.

Onderwerp: In de ban van Elba
Inhoud: Samen met Matthijs (fotograaf) – die ook enkele tips geeft over het fotograferen juist met de glinstering van het water etc. –  laten we enkele beelden uit het boek op het scherm voorbij komen als smaakmaker. We leggen de band tussen Corsica en Elba via Napoleon en de onderzeese waterstroom die verklaart waarom het eiland letterlijk zo floreert. Daarnaast de speciale plekken en uitstapjes met extra aandacht ook voor de ijzermijnen.

Onderwerp: Genieten op en van Sicilië
Inhoud: Segrun vertelt uit eigen passie voor reizen waarom Sicilië een bestemming van Precious Locations is geworden. Segrun is een levensgenieter en wil dit graag delen met haar gasten. Zo heeft Sicilië een mooie combinatie van cultuur, natuur, designhotels, activiteiten en niet te vergeten hun wijn & spijs. Combinaties van dit alles zijn in bijzondere reizen op maat voor jou samen te stellen. Segrun toont je diverse mogelijkheden.

Onder de bezoekers van deze presentatie worden beide dagen 2 filmkaartjes voor de Godfather verloot.

Onderwerp: Ervaringen op machtig mooi Elba
Inhoud: Vanuit hun ervaringen en werk vertellen Maayke en haar ElbaTravels collega over Elba. Ze nemen jullie mee over het hele eiland en laten ook de sportieve kant van het eiland zien.

  • Martijn: Woont voor een groot deel van het jaar  op Sicilië en is bekend van de sites 'opSicilië' en 'opSicilieCard'

Onderwerp: Leven tussen de Sicilianen
Inhoud: Martijn vertelt graag over z'n uit de handgelopen hobby: fietsen op Scilië. Hij doet dat graag met vakantiegangers op elk niveau. Bovendien zal hij vertellen waarom leven op Sicilie heerlijk is en wat de Sicilianen voor mensen zijn. Daarnaast ook wat toeristische tips voor vooral de Noord-Westhoek van Sicilie.

  • Samuele Pitzalis, hart & ziel Sardisch-Rotterdams reisbegeleider van Keep Alive Tours, gek op persoonlijke inspiratie

Onderwerp: Ongewoon Sardinië
Inhoud: bijzondere plekken en personen en verhalen op inspirerend Sardinië

 

jouw compacte reisgids