ElbaPlaza

Dit is ElbaPlaza: een overzichtelijke site met tips en links om je vakantie op dit mooie eiland mogelijk te maken. Je kunt via de banners rechtstreeks informatie inwinnen en eventueel boeken in de originele databases van de betreffende bedrijven.

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Samen met de eilanden Pianosa, Capraia en Montecristo horen ze tot de provincie Livorno in de regio Toscane. De andere eilandjes, Giglio en Giannutri, vallen onder de provincie Grosseto. Elba ligt ongeveer 10 kilometer verwijderd van het vasteland.

Nieuws:
Er is door ons een spreadsheet ontwikkeld met alle 35 campings van Elba. Ook de camperplaatsen en Agri campings staan daarin vermeld. Meer dan 25 gegevens kunnen geraadpleegd worden. Er zijn meerdere gegevenskolommen toegevoegd oa Openingsperiode, Categorie, GPS, adres, telefoon, strand, zwembad, WIFI, speeltoestellen, animatie, huisdieren, winkeltje, eetgelegenheid, geschikt voor minder valide mensen, accommodatie te huur. Tevens kun je zien of ze in de Acsi-gids staan, ANWB campings zijn enz.

Uiteraard kun je de mogelijkheden van Excel benutten zoals filteren, sorteren, verplaatsen kleuren enz. Download hier de beperkte versie en zie of je er wat aan hebt! Of koop voor maar 2,95 de complete versie hier.

Stranden op Elba

Elba kent vele stranden. Kleine baaitje, kiezel en fijn zand, lange zandstranden enz. Zie hier een overzichtskaart met alle stranden. Klik er op en hij wordt groter!

Algemeen:

Stranden op Elba: Het eiland kent een aantal prachtige stranden, waaronder een aantal populaire stranden: Innamorata, Barabarca, Cavoli, Marina di Campo,Fetovaia, Sansone, Capo Bianco

Monte Capanne: Elba heeft een bergachtig landschap. De bekendste berg is de Monte Capanne. Dit is tevens de grootste berg van Elba. Monte Capanne is gelegen in het westelijke deel van Elba en is 1019 meter hoog. De berg is onderdeel van het Arcipelago Toscano National Park. De berg is oa te bereiken met een kabelbaan.

Portorerraio: Dit is de hoofdstad van Elba. Ongeveer de helft van de totale inwoners van het eiland woont in Portoferraio. De stad telt ongeveer 12.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 47,5 vierkante kilometer. De meeste mensen hebben hun woning op een kleine heuvel die aan 3 kanten omringd is door de zee. Portoferraio werd in omstreeks 1550 opgericht door de toenmalige groothertog van Toscane, Cosimo l de’ Medici. Bezienswaardig zijn oa Forte Stella, Forte Falcone, Forte Inglese en Napoleon’s huis.

 

Een overzicht via een filmpje:

jouw compacte reisgids